Sparfel_magasin_omslag_webbMagasinet Spårfel
I vårt magasin kan du bland annat läsa en intervju med Karin Svensson Smith, ordförande för riksdagens trafikutskott, som anser att riksdagen behöver ge Trafikverket ett helhetsansvar. Seko Väg & Bans ordförande Ingvar Bengtsson kräver i en krönika att Löfven håller sitt löfte om förstatligande av underhållet. Vi har träffat lokföraren Rolf Sjöstrand och Charlotte Olsson, ordförande Seko Trafikverket, de vittnar om att anställda drabbas när järnvägen är i kris.

Du kan läsa tidningen direkt här eller ladda ner.

Vill du beställa exemplar till din fackklubb eller förening? Skicka ett mejl till oss med namn, kontaktperson, adress och antal.

Rapport_Ny syn på järnvägsunderhållet_webb-1Rapport: Ny syn på järnvägsunderhållet
Rapporten
som finns att hämta här (pdf) är framtagen av en oberoende konsult, Bengt Jäderholm, tidigare direktör på Banverket och Vägverket (numera Trafikverket). Jäderholm föreslår ett antal förändringar för järnvägsunderhållet som Seko ställer sig bakom, bland annat att låta underhållet tas tillbaka till Trafikverket.

6F_Bygg_bort_arbetsloshetenRapport: Investera i infrastruktur
6F, en sammanslutning där bland andra Seko ingår, tog inför valet fram en rapport om för att sänka arbetslösheten måste vi investera i infrastruktur. Exempelvis vill 6F att 3 miljarder kr extra ska satsas på järnvägsunderhåll.