Järnvägare kräver: En procent av BNP till järnvägen – inga fler tomma löften

Posted · Add Comment

Järnvägen har varit en lekstuga för inkompetenta politiker i snart 30 år, något som SJ tidigare styrelseordförande – Ulf Adolfson – bekräftat. Runt år 2000 var Sverige rankande som den mest effektiva järnvägsförvaltningen i världen, nu har vi rasat ned till 19 plats eller lägre.

Regeringen skriver på DN Debatt att de satsar 8,7 miljarder kronor under nästa nästa mandatperiod. Det saknar all trovärdighet, vem vet om de ens regerar då? Att leka med Kalle Anka-pengar är inte trovärdigt.

Vi kräver att regeringen tar bladet från mun och gör en ordentligt satsning. LO-ekonomerna har kommit fram till att en procent av BNP skall gå till infrastrukturinvesteringar. Nu tar vi ett steg vidare och kräver att en procent av BNP skall avsättas till järnvägen, både till underhåll och nyinvesteringar.

Vi är det enda landet i Europa som inte ansvarar för järnvägsunderhåll. Detta kan inte fortsätta, det måste bli ett slut på tågkaoset.

Johnny Nadérus
Spårfel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *